Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ανθολογία Νέων Ποιητών

Πριν από μερικούς μήνες, μέσω νετ, ήρθα σε επαφή με τον υπεύθυνο του εκδοτικού οίκου Σίλφιον, και συμφώνησα να λάβω μέρος σε μια εκδοτική προσπάθεια, παρουσίασης νέων ποιητών...Ανταλάσσοντας μέηλ και χρησιμοποιώντας το msn (τί σου είναι οι νέες τεχνολογίες ;), και με πολύ μικρό τίμημα, έστειλα 3 ποιήματα για έκδοση...Κι εδώ αρχίζουν τα σουρεάλ...
Το βιβλίο εκδόθηκε, τα αντίτυπα στάλθηκαν στην διεύθυνση της μητέρας μου, αλλά εγώ δεν τα έχω δει ακόμα (ελπίζω βέβαια να συμβεί σύντομα), κι αναρρωτιέμαι.: Μπήκαν όλα τα κομμάτια; Μπήκαν δύο -όπως μου είπε η μητέρα μου-, και ποια; Και βεβαίως εδώ είναι Νέα Ζηλανδία, δεν είναι Βόλος- Θεσσαλονίκη...Το ταχυδρομείο θέλει "κάτι" μέρες να το στείλει... Ανυπομονώ όμως να το πιάσω στα χέρια μου, και να το ξεφυλλίσω...
Εκτός από μένα, παίρνουν μέρος σ' αυτό το συλλογικό έργο και οι εξής νέοι ποιητές: Καφούρου Εύη, Θηβαίος Απόστολος, Πατεράκη Λίτσα, Θεοφανοπούλου Τζένη, Βατάλα  Έλενα, Βουβονίκος Κώστας, Ευθυμίου Γιώργος, Ιωαννίδου Μαρία, Μπρατάκη Βάσω, Παρασκευοπούλου Χάρις, Πεταλάς Βαγγέλης, Σιάββας Δημήτρης, Διονύσιος Γ, (και ...Τσαφετοπούλου Δέσποινα :)

Και μια κριτική για το βιβλίο, από την ιστοσελίδα Diavaseme.gr :

Η ανθολογία νέων ποιητών των εκδόσεων 'Σίλφιον' περιλαμβάνει δεκατέσσερις νέους ποιητές. Στην ανθολογία συνυπάρχουν γραφές με νέες τάσεις αλλά και πιο παραδοσιακές φόρμες που όμως αντιλαμβάνονται και αποτυπώνουν τις σημερινές κοινωνίες.

Οι νέοι ποιητές προτάσσουν τους στίχους τους, τα πνευματικά τους όπλα και μας 'φωνάζουν' πως αυτές οι εκκολαπτόμενες φωνές είναι οι φωνές που θα αντικρίσετε στο μέλλον. 


6 σχόλια:

( fortounata) είπε...

Συγχαρητήρια!!!πάντα επιτυχίες.

Despina Tsafetopoulou είπε...

Φίλη @fortounata, σ' ευχαριστώ...
Καλο βράδυ να έχεις...

Μαiρη είπε...

Θαυμάζω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ζουν μακριά απ' την πατρίδα τους και προσπαθούν -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- εσύ υποθέτω με τη γραφή, να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο... Καλή σου μέρα!

Despina Tsafetopoulou είπε...

Φίλη @Μαιρη, με κάνεις και κοκκινίζω...Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...
Καλό σου βράδυ και καλή βδομάδα αύριο (εμείς έχουμε κιόλας Δευτέρα :)

ZouZouna είπε...

Πάντα επιτυχίες, πάντα καλύτερα, πάντα υψηλότερα!
Χαίρομαι που σε γνωρίζω@
τα φιλιά μου
υ.γ.
βαφή? να βάλω στο post?

Despina Tsafetopoulou είπε...

@Ζουζούνα μου, τί βαφή;;;
(Κάτι μου διαφεύγει εδώ πέρα :)
Σε φιλώ κι εγώ, καλημερούδια...