Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τελευταία ενημέρωση για την επίθεση στον ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα
ΤΡΊΤΗ, 01 ΙΟΥΝΊΟΥ 2010


Skai News - Τελευταία Ενημέρωση 00:05

Συνολικά εννέα ακτιβιστές είναι νεκροί και 20 τραυματίες μετά την επίθεση που δέχθηκε από ισραηλινούς καταδρομείς το πλοίο που ανήκε στον διεθνή στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο στρατός δεν ανακοίνωσε την εθνικότητα κανενός από τα θύματα, όμως ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε πως οι περισσότεροι νεκροί ήταν Τούρκοι.

Νωρίτερα ισραηλινές πηγές και MME ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών στους 19.

Εκτάκτως συγκλήθηκε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει "χάσει κάθε διεθνή νομιμοποίηση" και τόνισε ότι το Ισραήλ διέπραξε "ένα σοβαρό έγκλημα παραβλέποντας πλήρως όλες τις αξίες που έχουμε θεσπίσει από ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών".

Ο αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάνιελ Κάρμον, μιλώντας στο ΣΑ, κατηγόρησε το διεθνή στολίσκο προς τη Γάζα πως είχε σκοπούς αλλότριους από τους ανθρωπιστικούς και είπε ότι στη Γάζα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.

«Σοκαρισμένος» από τις αναφορές για νεκρούς και τραυματίες δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι - μουν και ζήτησε ενδελεχή έρευνα έρευνα. Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ζητούν επίσης Ελβετία και Γερμανία.

Κυρώσεις κατά του Ισραήλ προτείνει ο ειδικός εισηγητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το μεσανατολικό, Ρίτσαρντ Φαλκ,


Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων κατά την επίθεση των ισραηλινών στη νηοπομπή στα διεθνή ύδατα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Αντιγραφή από το  http://digitalship.shiptogaza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: