Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βραδιά- αφιέρωμα από την ομάδα VOLOS POETRY SLAM

Βραδιά- αφιέρωμα από την ομάδα VOLOS POETRY SLAM
«Με την ποίηση μαζί»
Φωτό: Δέσποινα Τσαφετοπούλου

"Το ποίημα κυκλοφορεί, διεγείρει, εξεγείρει, διαπλάθει. Η ποίηση πρέπει να μεταδοθεί για να αποκτήσει ζωή και θα ζήσει όσο θα διαβάζεται και θα απομνημονεύεται. Η φωνή της είναι αρχαία και σημερινή, επειδή είναι η φωνή των αιώνια ανθρώπινων πραγμάτων..."
Η ομάδα VOLOS POETRY SLAM γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση που κρύβουμε μέσα μας. «ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ, ΜΑΖΙ » την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 ώρα 20.30 στο παραδοσιακό καφενείο ΜΙΝΕΡΒΑ στην παραλία του Βόλου. Η εκδήλωση εντάχθηκε στα πλαίσια εκδηλώσεων που έγιναν την ίδια μέρα σε εκατόν τριάντα μία χώρες, μαζί και στη χώρα μας, σε πόλεις όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα, Κέρκυρα σε συνεργασία με την Παγκόσμια Κίνηση Ποιητών (World Poetry Movement) που ιδρύθηκε το 2011 στη Medellin της Κολομβίας.
Συμμετείχαν οι: Μάρω Αισώπου, Sirona Medicus, Κατερίνα Ζούζουλα, ευΑγγελος Κάβουρας, Ελένη Καραβασίλη, Αλέξανδρος Μακρυγιάννης, Στέλιος Πελασγός, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, και η Έλενα Ψαραλίδου.
.........................................................................
H εκδήλωση ήταν πολύ ωραία οργανωμένη, αντισυμβατική, λιτή, η Μινέρβα ήταν κατάμεστη, οι παρουσιάσεις είχαν έναν τόνο συγκίνησης και χιούμορ που έκανε την όλη βραδιά να κυλίσει ευχάριστα...Οι φωτό είναι όλες δικές μου, και ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους αναγνώρισα πολλά αγαπημένα και γνωστά πρόσωπα, τον Γιάννη Φαρμακίδη, τον Άγγελο Κάβουρα, την Έλενα, τη Μάρω, το Γιώργο Κοντομήτρο, το Στέλιο Πελασγό, τον ποιητή εκ Πηλίου και πολλούς άλλους...
Όποιος δεν πήγε, έχασε!

Φωτό: Δέσποινα Τσαφετοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: