Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Βραδιά Πανσελήνου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις στο "Αθανασάκειο" Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου:
 α) Την Παρασκευή 31-8-2012 το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου θα παραμείνει ανοικτό συνεχώς μέχρι την 01:00 πρωινή του Σαββάτου, ενώ στις 20:00 και στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές περιηγήσεις στις Αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου δωρεάν για τους επισκέπτες με τη συνοδεία Αρχαιολόγων της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ.
 β) Το Σάββατο 1-9-2012 στις 21:00 διοργανώνεται από την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Βόλου μια μουσική βραδιά στο σεληνόφως, στον κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. 
 Η βραδιά πανσελήνου πραγματοποιείται στα πλαίσια του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την συνέχεια του προγράμματος καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο Νέας Αγχιάλου. 
 Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ. με «Μελωδίες για την Πανσέληνο - Μουσικό οδοιπορικό στην Ελλάδα», όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό η ορχήστρα κιθαριστών “SEMPRE VIVA” και οι “SEMPRE VIVA JUNIOR” με μαέστρο την Ευαγγελία Γούσια, καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Ν.Ιωνίας και η «ΙΩΝΙΑ» με μαέστρο την καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ν.Ιωνίας Κορνηλία Φραγκογιάννη και καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Νεκτάριο Δεμελή. 
Ένα εντυπωσιακό σύνολο 30 νεαρών κιθαριστών και τα 80 παιδιά και έφηβοι της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας θα προσφέρουν στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι με γνωστές μελωδίες των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ν.Μαυρουδή που θα συμπληρώσουν με παραδοσιακούς ήχους από τη μια έως την άλλη άκρη της Ελλάδας, με σολίστ την Θεοδώρα Γούσια και αφήγηση του Γιώργου Μούσιου. 
 Και τα δύο σύνολα οι SEMPRE VIVA και ΙΩΝΙΑ, αποτελούμενα και τα δύο από πρώην μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ν,.Ιωνίας, έχουν πλαισιώσει μουσικά πολλές εκδηλώσεις σε επίσημους χώρους της πόλης και έχουν προσκληθεί από φορείς άλλων πόλεων. 
 Πριν από την εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί και πάλι περιήγηση στις Αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου για τους επισκέπτες με τη συνοδεία Αρχαιολόγων της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ. 
Ακόμη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την περιοδική έκθεση με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου. 
 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: